!-- Google Tag Manager (noscript) -->

Kettlebell edzés nőknek? Igen!

A kettlebell a hölgyek körében is egyre népszerűbb, mivel ők is kezdik felfedezni a módszer számukra értékes oldalait. Természetesen mindkét nem képviselői szeretnének egészséges, szép és formás testet. Azonban a férfiak hajlamosabbak inkább a felsőtest izomcsoportjait fejleszteni és duzzasztani, míg a nők számára az esztétikus, vonzóbb női idomok megteremtése és megőrzése a cél.

A kettlebellel való edzés során nem izoláltan dolgoztatjuk meg a testet, vagyis nem célzottan egy – egy izomcsoportra hatunk (kar, has, fenék). A gyakorlatok igénybe veszik szinte az egész testet, a főbb izomcsoportok bevonásával. A comb-, a far- és a hátizmok illetve a törzs izmai folyamatosan dolgoznak. Az izmok a gyakorlatok során folyamatosan megfeszülnek és ellazulnak. Ennek köszönhetően fejlődik a rugalmasságuk és a formájuk is.

Kettlebell nőknek

A kettlebell edzések nőknek többek közt ezért is ajánlottak: az alakformáló, erőnövelő és zsírégető hatású edzések segítenek elérni a kívánt eredményeket. Mindeközben folyamatosan erősíti a keringési rendszert és növeli az állóképességet is.

Mit nyújt a kettlebell nőknek?

A folyamatos edzéseknek köszönhetően csökkenni fog a testzsírszázalékod és nőni fog az izomtömeged. Ismerőseid pár hét elteltével látni fogják rajtad a változást. Mind az alakodon (karcsúbb derék, kerekebb váll és fenék, laposabb has), mind a mindennapokban, ahogyan mozogsz és éled az életed. A női idomok nemcsak széppé és arányossá válnak, hanem erővel telnek meg és visszanyerik természetesen szép kisugárzásukat. Ez a kisugárzás érthető módon befelé is hat. Javítja önbecsülésüket és egészségesebb énképet eredményez.

A kettlebel edzés nőknek különösen ajánlott a kismedence izomzat fejlesztése miatt. A kismedence izomzatának folyamatos edzése pozitív hatással van a legtöbb nőgyógyászati területre is (keringési és hormonális szinten is).

Miben más a kettlebell nőknek?

A módszer alapjait tekintve tulajdonképpen semmiben. Ugyanazok az alap- és haladó gyakorlatok kombinálódnak a teljesen kezdő csoportok szintjétől egészen a haladó és profi szintekig. A különbség abban van, hogy itt a nők által fontosabbnak tartott területek edzése hangsúlyosabb, és a nők kisebb súlyokkal edzenek.

Kettlebell edzés nőknek

Tévhitek és sztereotípiák – mennyire való a kettlebell nőknek?

A kettlebell edzések nőknek ugyanúgy szólnak, mint férfiaknak, mégis sok nő tart a nagy súlyoktól, a „kétajtós szekrény kinézettől” és esetleges sérülések veszélyétől. Hozzáértő útmutatással, odafigyeléssel, és persze a szükséges kitartással ezek az aggályok gyorsan szertefoszlanak. Helyüket átveszi a derű, a kihívás izgalma, a frissesség, a rugalmasság, a növekvő teherbírás és az eltűnő kilók 🙂 A kettlebell egyébként sem a nagy, felfújt izomzatú testépítők képeiről híres. Inkább szép arányos alkat, formás fenék és combok, ill. medencetájék. Hogy ez utóbbi terület belső izomzatának fittsége mennyire fontos? Nos, a tájékozottabb hölgyek ez jól tudják.

Mivel készülj, amikor lejössz egy kettlebell edzésre?

Mint minden testedzés esetén, érdemes itt is kényelmes, laza edzőruhát és nagy alakú törülközőt hoznod, mert ki fogsz izzadni. A terem tatamizott, úgyhogy edzhetsz zokniban vagy teljesen sima talpú teremcipőben. A folyadékveszteség pótlására érdemes tiszta vizet vagy ásványvizet hozni magaddal, és jó, ha van válad egy kis szőlőcukor vagy műzliszelet. Edzés utáni zuhanyzásra van lehetőség – ez különösen jó dolog, ha munka előtt, reggeli edzésre jössz.

Jelentkezz és gyere el!

Hívj fel vagy írj nekünk és egyeztessünk egy időpontot, amikor kipróbálod magad a kettlebell súlyaival!

XIII. kerület, Gym 360 – Balogh Gergely: +36 30 275 8011, gergo@betterbell.hu

Órarend