Kettlebell kezdőknek csoportok

A kettlebell kezdőknek fenntartott edzési időpontok elsősorban a teljesen kezdőknek szólnak, de kiváló „visszatérési” lehetőséget jelenthetnek azok számára is, akik valamilyen okból kifolyólag kihagyni kényszerültek jónéhány edzést és kiestek a gyakorlatból.

A Betterbellnél külön csoportokban is foglalkozunk a kezdőkkel. Ennek óriási előnye, hogy ilyenkor a kisebb létszámú csoportokban kevesebb ember között oszlik meg az instruktor figyelme, így a fejlődésük is gyorsabb és persze hatékonyabb és biztonságosabb.

Milyen időpontokban jöhetsz kezdő kettlebell edzésekre?

Hetente nyolc alkalommal tartunk kezdőknek szóló edzéseket, két helyszínen:

Central Gym
Budapest, Kálmán Imre utca 15
Kedd és csütörtök, 18:45-19:30 és 19:30-20:30

Csanády Dojo
Budapest, Csanády Utca 19
Hétfő és szerda, 7:30-8:30

Az első edzésed

Első edzéseid egyikén van lehetőség Mozgásminta szűrésre is, ami nagyban megkönnyíti a számodra megfelelő bemelegítés és mobilitást fejlesztő gyakorlatok összeállítását. Az első próba edzés ára 2.500 Huf, amit beleszámítunk a bérletvásárlásba a következő edzésen.

Mi a kettlebell helyes használata?

A gyakorlatok megfelelő és pontos kivitelezése teszi lehetővé, hogy a súlyt biztonságosan mozgassuk, illetve gyorsítsunk is rajta. Ez utóbbi az egyik leggyakoribb hiányosság a kezdőknél, pedig ez idézi elő a mélyizmok munkáját. A különböző alapmozdulatok begyakorlása az első edzések fő fókusza, és ha már ezek magabiztosan mennek, kombinálhatjuk őket egyre összetettebb módon, egyre nehezedő súlyokkal.

Kezdők leggyakoribb hibái:

• lassúság: pont a súlyzó gyorsítása a lényeg, ezek nem jógagyakorlatok
• a súly helytelen alátámasztása: derékból emelés, avagy kanalazás, mikor a súly a térd vonala alá kerül, illetve karból emelés (ez nem karizom gyakorlat)
• beeső térdek
• görbe hát

Mit kell a kettlebell kezdőknek tartott edzésére hozni?

Elsősorban magadat. A helyszínt, a súlyokat, az izzasztó edzést és a jó hangulatot mi adjuk Mint minden testedzés esetén, érdemes itt is kényelmes, laza edzőruhát és nagy alakú törülközőt hoznod, mert ki fogsz izzadni. A terem tatamizott, úgyhogy edzhetsz zokniban vagy teljesen sima talpú teremcipőben. A folyadékveszteség pótlására érdemes tiszta vizet vagy ásványvizet hozni magaddal, és jó, ha van válad egy kis szőlőcukor vagy műzliszelet. Edzés utáni zuhanyzásra van lehetőség – ez különösen jó dolog, ha munka előtt, reggeli edzésre jössz.

Jelentkezz és gyere el!

Hívj fel vagy írj nekünk és egyeztessünk egy időpontot, amikor kipróbálod magad!

Central Gym
Balogh Gergely
+36 30 275 8011
gergo@betterbell.hu

Csanády Dojo
Balogh Gergely
+36 30 275 8011
gergo@betterbell.hu

Hogy épül fel a kettlebell edzés kezdőknek?

Az edzések elmaradhatatlan kelléke: a „girja” vagyis a kettlebell. Ezt a vasból öntött, nagy füllel ellátott vasgolyót széles méretsorozatban (30-40kg-os súlyok is vannak!) gyártják, hogy az érdeklődőknek a legkülönbözőbb tömegű súlyok álljanak a rendelkezésére és mindenki megtalálja a magához illőt.

Természetesen kezdők alap súlykategóriával dolgoznak. Hölgyeknél a kezdő kettlebell súly általában 6kg-os, férfiaknál a 12kg-os girját szokott jelenteni. Először az alapok lerakása a legfontosabb, ami magában foglalja a helyesen és biztonságosan kivitelezett mozgásformákat. A rutin növekedésével, a gyakorlatok magabiztos elsajátításával a gyakorló teherbírása hétről hétre növekszik, és a súlyokból is jöhetnek majd a nagyobbak. Kulcsszó itt: a fokozatosság és a biztonság. Ezzel együtt is jó móka lesz! 🙂

Mitől ideálisak a kettlebell gyakorlatok kezdőknek?

Az edzések alkalmával a súly lengetése és különböző irányokban való mozgatása – a hagyományos súlyzókkal ellentétben – igen intenzíven megdolgoztatja a mélyizmokat, méghozzá egész izomcsoportokra kiterjedően. A gyakorlatok helyes kivitelezése nagy figyelmet igényel, és egyben fejleszt is. A fokozatosság elvének betartásával, valamint egy képzett instruktor támogató jelenlétével a fejlődésünk garantált és már csak idő kérdése.

Az elérhető eredmények közt szerepel a fokozott zsírégetés, a szálkás izomzat, a növekvő fizikai erő, az állóképesség javulása – hogy csak néhányat említsünk. Hétköznapjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód, melynek része az optimális testsúly, a mozgás szabadsága és persze az esztétikus külső megjelenés. A kettlebell nőknek, férfiaknak, kezdőknek és haladóknak is kiváló testépítési lehetőség, annak minden rövid és hosszútávú előnyével együtt.

A kettlebell rehabilitáció céljából is egyre gyakrabban alkalmazott módszer. Ilyenkor fontos tudatnod az instruktorral, milyen sérülésből is épülsz fel, illetve az orvosi utasításokat is betartanod. A gyógytornászat külön szakma, ilyen esetekben mindig egyeztess fizioterapeutával még az első kettlebell lendítés előtt.
Szintén gyakori motiváló erő a fogyás. Léteznek kettlebell zsírégető gyakorlatok kezdőknek is, ám ebben az esetben kiemelten fontos, hogy a megfelelő alapokat elsajátítsuk. A mozdulatok helytelen kivitelezése ugyanis nem segíti a súlycsökkentést és csak csalódáshoz vezet. Egy edző segít ezeket a kezdeti apró hibákat észrevenni, kijavítani. Emellett a kezdő kettlebell edzésterv is eleve azt a célt szolgálja, hogy jól begyakoroltassuk ezeket a mozdulatokat.

A kettlebell előnyei:

• zsírégetése révén a kettlebell fogyás az egészség megőrzése mellett indul meg
• szálkásító, tónusító hatásának köszönhetően hölgyeknek is ideális mozgásforma
• erőnlét, állóképesség javulása dinamizmus megőrzése mellett (nem merevszik be a test)
• gépek nélküli edzést biztosít és teljesen átmozgat

Veszélyes-e a kettlebell edzésterv kezdőknek?

A már említett fokozatosság elvének betartásával, követve az edzők útmutatásait a sérülés esélye elhanyagolható. Sőt! Megfelelő támogatás mellett a gyakorló képes lehet korrigálni rossz mozgási beidegződéseket és a mélyizmok megdolgoztatása által nagyszerűen hat a gerinc egyes problémáira, melyet orvosok bevonásával végzett klinikai tapasztalatok is igazoltak. Ez különösen nagy segítség lehet a sok ülőmunka végzése miatt kialakult hátfájások esetén.

Jelentkezz és gyere el!

Hívj fel vagy írj nekünk és egyeztessünk egy időpontot, amikor kipróbálod magad a kettlebell súlyaival!

Central Gym
Balogh Gergely
+36 30 275 8011
gergo@betterbell.hu

Csanády Dojo
Balogh Gergely
+36 30 275 8011
gergo@betterbell.hu