!-- Google Tag Manager (noscript) -->

Kettlebell kezdőknek csoportok

A kettlebell kezdőknek fenntartott edzési időpontok elsősorban a teljesen kezdőknek szólnak, de kiváló „visszatérési” lehetőséget jelenthetnek azok számára is, akik valamilyen okból kifolyólag kihagyni kényszerültek jónéhány edzést és kiestek a gyakorlatból.

A Betterbellnél külön csoportokban is foglalkozunk a kezdőkkel. Ennek óriási előnye, hogy ilyenkor a kisebb létszámú csoportokban kevesebb ember között oszlik meg az instruktor figyelme, így a fejlődésük is gyorsabb és persze hatékonyabb és biztonságosabb.

Milyen időpontokban jöhetsz kezdő kettlebell edzésekre?

Hetente nyolc alkalommal tartunk kezdőknek szóló edzéseket, két helyszínen:

Central Gym
Budapest, Kálmán Imre utca 15
Kedd és csütörtök, 18:45-19:30 és 19:30-20:30

Csanády Dojo
Budapest, Csanády Utca 19
Hétfő és szerda, 7:30-8:30

Az első edzésed

Első edzéseid egyikén van lehetőség Mozgásminta szűrésre is, ami nagyban megkönnyíti a számodra megfelelő bemelegítés és mobilitást fejlesztő gyakorlatok összeállítását. Az első próba edzés ára 3.000 Huf, amit beleszámítunk a bérletvásárlásba a következő edzésen.

Mi a kettlebell helyes használata?

A gyakorlatok megfelelő és pontos kivitelezése teszi lehetővé, hogy a súlyt biztonságosan mozgassuk, illetve gyorsítsunk is rajta. Ez utóbbi az egyik leggyakoribb hiányosság a kezdőknél, pedig ez idézi elő a mélyizmok munkáját. A különböző alapmozdulatok begyakorlása az első edzések fő fókusza, és ha már ezek magabiztosan mennek, kombinálhatjuk őket egyre összetettebb módon, egyre nehezedő súlyokkal.

Kezdők leggyakoribb hibái:

• lassúság: pont a súlyzó gyorsítása a lényeg, ezek nem jógagyakorlatok
• a súly helytelen alátámasztása: derékból emelés, avagy kanalazás, mikor a súly a térd vonala alá kerül, illetve karból emelés (ez nem karizom gyakorlat)
• beeső térdek
• görbe hát

Mit kell a kettlebell kezdőknek tartott edzésére hozni?

Elsősorban magadat. A helyszínt, a súlyokat, az izzasztó edzést és a jó hangulatot mi adjuk. Mint minden testedzés esetén, érdemes itt is kényelmes, laza edzőruhát és nagy alakú törülközőt hoznod, mert ki fogsz izzadni. A terem tatamizott, úgyhogy edzhetsz zokniban vagy teljesen sima talpú teremcipőben. A folyadékveszteség pótlására érdemes tiszta vizet vagy ásványvizet hozni magaddal, és jó, ha van válad egy kis szőlőcukor vagy műzliszelet. Edzés utáni zuhanyzásra van lehetőség – ez különösen jó dolog, ha munka előtt, reggeli edzésre jössz.

Jelentkezz és gyere el!

Hívj fel vagy írj nekünk és egyeztessünk egy időpontot, amikor kipróbálod magad!

Central Gym
Balogh Gergely
+36 30 275 8011
gergo@betterbell.hu

Csanády Dojo
Balogh Gergely
+36 30 275 8011
gergo@betterbell.hu

Hogy épül fel a kettlebell edzés kezdőknek?

Az edzések elmaradhatatlan kelléke: a „girja” vagyis a kettlebell. Ezt a vasból öntött, nagy füllel ellátott vasgolyót széles méretsorozatban (30-40kg-os súlyok is vannak!) gyártják, hogy az érdeklődőknek a legkülönbözőbb tömegű súlyok álljanak a rendelkezésére és mindenki megtalálja a magához illőt.

Természetesen kezdők alap súlykategóriával dolgoznak. Hölgyeknél a kezdő kettlebell súly általában 6kg-os, férfiaknál a 12kg-os bellt szokott jelenteni. Először az alapok lerakása a legfontosabb, ami magában foglalja a helyesen és biztonságosan kivitelezett mozgásformákat. A rutin növekedésével, a gyakorlatok magabiztos elsajátításával a gyakorló teherbírása hétről hétre növekszik, és a súlyokból is jöhetnek majd a nagyobbak. Kulcsszó itt: a fokozatosság és a biztonság. Ezzel együtt is jó móka lesz! 🙂

Mitől ideálisak a kettlebell gyakorlatok kezdőknek?

Az edzések alkalmával a súly lengetése és különböző irányokban való mozgatása – a hagyományos súlyzókkal ellentétben – igen intenzíven megdolgoztatja a mélyizmokat, méghozzá egész izomcsoportokra kiterjedően. A gyakorlatok helyes kivitelezése nagy figyelmet igényel, és egyben fejleszt is. A fokozatosság elvének betartásával, valamint egy képzett instruktor támogató jelenlétével a fejlődésünk garantált és már csak idő kérdése.

Az elérhető eredmények közt szerepel a fokozott zsírégetés, a szálkás izomzat, a növekvő fizikai erő, az állóképesség javulása – hogy csak néhányat említsünk. Hétköznapjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód, melynek része az optimális testsúly, a mozgás szabadsága és persze az esztétikus külső megjelenés. A kettlebell nőknek, férfiaknak, kezdőknek és haladóknak is kiváló testépítési lehetőség, annak minden rövid és hosszútávú előnyével együtt.

A kettlebell rehabilitáció céljából is egyre gyakrabban alkalmazott módszer. Ilyenkor fontos tudatnod az instruktorral, milyen sérülésből is épülsz fel, illetve az orvosi utasításokat is betartanod. A gyógytornászat külön szakma, ilyen esetekben mindig egyeztess fizioterapeutával még az első kettlebell lendítés előtt.
Szintén gyakori motiváló erő a fogyás. Léteznek kettlebell zsírégető gyakorlatok kezdőknek is, ám ebben az esetben kiemelten fontos, hogy a megfelelő alapokat elsajátítsuk. A mozdulatok helytelen kivitelezése ugyanis nem segíti a súlycsökkentést és csak csalódáshoz vezet. Egy edző segít ezeket a kezdeti apró hibákat észrevenni, kijavítani. Emellett a kezdő kettlebell edzésterv is eleve azt a célt szolgálja, hogy jól begyakoroltassuk ezeket a mozdulatokat.

A kettlebell előnyei:

• zsírégetése révén a kettlebell fogyás az egészség megőrzése mellett indul meg
• szálkásító, tónusító hatásának köszönhetően hölgyeknek is ideális mozgásforma
• erőnlét, állóképesség javulása dinamizmus megőrzése mellett (nem merevszik be a test)
• gépek nélküli edzést biztosít és teljesen átmozgat

Veszélyes-e a kettlebell edzésterv kezdőknek?

A már említett fokozatosság elvének betartásával, követve az edzők útmutatásait a sérülés esélye elhanyagolható. Sőt! Megfelelő támogatás mellett a gyakorló képes lehet korrigálni rossz mozgási beidegződéseket és a mélyizmok megdolgoztatása által nagyszerűen hat a gerinc egyes problémáira, melyet orvosok bevonásával végzett klinikai tapasztalatok is igazoltak. Ez különösen nagy segítség lehet a sok ülőmunka végzése miatt kialakult hátfájások esetén.

Jelentkezz és gyere el!

Hívj fel vagy írj nekünk és egyeztessünk egy időpontot, amikor kipróbálod magad ebben az edzés formában!

Central Gym
Balogh Gergely
+36 30 275 8011
gergo@betterbell.hu

Csanády Dojo
Balogh Gergely
+36 30 275 8011
gergo@betterbell.hu